fredag 19 juni 2020

I väntan på midsommarmaten

Andra dagen av midsommartouring 2020 avklarad och en liten sammanfattning här...i väntan på att potatisen ska bli klar. 
Vi startade ca 17.30 från VSB på Brämhult, en hel halvtimme innan de starkare cyklisterna startade torsdagskvällens Fänneslundatempo och vad vi såg kom de nog aldrig ikapp oss. Nog....

Vi transporterade oss själva till Hökerum för ett stopp vid EFS gården Nabben. Perfekt ställe för en första övernattning. Den planerade pastan blev dock snabbt på vägen utbytt mot pizza på Hökerums pizzeria. De två gånger vi ätit där har inte gjort oss besvikna. 
Tältuppsättning och lite snacks innan läggdags. 

Lugn frukost och sedan rullade vi mot ICA Maxi Ulricehamn och lite kompletterande handling, därefter mot lunch och bad i Vegby. Riktigt svalkande och känslan av att nu blir det en fin eftermiddag. 

Men attans....vilken klibbig värme, den sög bokstavligen talat musten ur oss. En paus i Månstad. En push mot Limmared och dagens största besvikelse när cola-suget var enormt och ICA stängde för 8 min sedan. Ridå ned. 
Efter lite tappat hopp och ett ryck i den midsommarstängda pizzerians dörr ”rullade” vi 7 km till Tranemo och en öppen affär med massa cola. Halleluja!! 
Sedan bestämde vi oss för nattläger vid Hagatorpet friluftsgård. Nybyggt vindskydd och en ”sjö”, dock ej badvänlig. 
Reflektion: Varför är det nästan alltid uppförsbacke till motionscentraler/friluftsgårdar? Knektås, Kinnaström, Hedgärdssjön, Kypesjön....alla ligger i uppförsbackar. Antar det har med snötillgång att göra. 

Over and out för nu är det mat!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar