måndag 13 juni 2022

En dryg vecka med många höjdmeter och minst lika många genuint vänliga människor.


Vi summerar en första vecka bl a med många höjdmeter. Eller, de kanske inte är extremt många men de har varit extremt tuffa att förtjäna. Det är inte Liagärdesberget, Långestensbacken eller för den delen nordsidan på Kinnekulle vi pratar om. Vi snackar om stigningar på 8-14 km med snittlutning på ca 2-5%. Med fullpackad touring-cykel. 

Vi summerar även en vecka med många möten med oerhört genuint trevliga människor. 

Allt från en State Trooper som skjutsade oss till en säker campingplats, till pastorn i Dayville där vi logerade 2 nätter vid hans kyrka som är öppen för cyklister sedan 70-talet. Pastorn ”vevade in” oss direkt vi äntrade byn. ”You looking for somewhere to sleep?” Dusch, klädtvätt och mat, free of charge. En liten donation lades dock vid avfärd.

Eller som idag, vi kommer till en håla med ett enda hotell där ”No vacancy” skylten lyste. Det tog 30 sekunder, högst, innan Cathy, som skulle bo på hotellet och vars man med dotter också är ute på coast-coastcykling (dock på en skitsnabb Pinarello Dogma) erbjöd oss att sova i deras campervan. Helt sådär bara. ”Vill ni ha öl? Cider? Snacks? Det finns i bilen, ta för er bara”. Gott tjöt över några öl i hotell-lobbyn och en liten amerikansk spelafton ingick också. 

Länk till hans blogg: 

www.coast2coastwithphil.com

Höjdmeter:

 

Trevlig ”cyklist-kyrka”:

Trevligt folk från Colorado: Phil, Daniel, Melissa









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar